Poruka dr. Ane Puljak, voditeljice Odjela za promicanje zdravlja NZJZ "Dr. Andrija Štampar" uz Svjetski dan knjige

Ostalo 22.04.2020. - 22.05.2020. Knjižnica Voltino
U aktualnoj situaciji pandemije važnost javnog zdravstva, edukacije i prevencije je veća nego ikad. Dr. Ana Puljak se porukom povodom Svjetskog dana knjige obraća djeci i mladima s informacijama kako se nositi s trenutnom situacijom ali i usvojiti neke korisne životne navike.
Dr. Ana Puljak, voditeljica Odjela za promicanje zdravlja u sastavu Službe za javno zdravstvo Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", od 2014. god. u Knjižnici Voltino i još nekoliko drugih knjižnica sudjeluje u provedbi programa predavanja i radionica „Usvoji zdrave navike!“ usmjerenih na edukaciju  i unaprjeđenje zdravlja opće populacije a osobito rad s djecom i mladima na usvajanju zdravih životnih navika i očuvanja zdravlja. U tom periodu, samo u Knjižnici Voltino, dr. Ana Puljak, dr. med., spec. jav. zdr. i suradnici Marija Škes, mag. educ. reh., dr. Katarina-Josipa Siroglavić, prof. Hrvoje Radašević, Lea Maričić, mag. psih., prof. Jelena Čvrljak, dipl. kineziolog i ostali, održali su više od 30 radionica za učenike OŠ Voltino svih uzrasta. Radionicama je obuhvaćen niz tema - Tvoje tijelo je stvoreno za pokret, Tanjurić zdravlja, Ljubavi da - nasilju ne!, Reci NE pušenju!, Šećerna bolest i mladi, Zdravlje mozga i jedinstven program Knjigom do zdravlja u suradnji s književnicom Rosie Kugli. 

Na našoj stranici predlažemo i izbor aktualnih slikovnica za čitanje s djecom a posebno bismo skrenuli pažnju na novo izdanje naslova Ivane Brlić Mažuranić i Vladimira Kirina Dječja čitanka o zdravlju. Knjiga je objavljena 1927. godine u obliku slikovnice na poticaj Škole narodnog zdravlja u Zagrebu a  sadrži pjesmice o o higijenskim i zdravstvenim temama (npr. higijena pranja ruku, štetnost pušenja, muha kao prijenosnik bolesti).

Poruka je dostupna i na poveznici:

http://www.stampar.hr/hr/svjetski-dan-knjige-2020