Predstavljanje rada knjižnice Kansas City Public Library

Predavanje 13.12.2022. | utorak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 17:00 Online Zoom i FB Live Američki kutak Zagreb Miroslav Katić i Vedrana Kovač Vrana
Foto: Mike Sinclair, Jonathan Moreau, Marnox1
Inicijativom Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu i Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, uz potporu gradonačelnika Grada Karlovca i Grada Kansasa (okrug Wyandotte, Kansas City, Kansas SAD), Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac uspostavila je u 2021. godini  međunarodnu suradnju s Gradskom knjižnicom u Kansasu (Kansas City Public Library). Suradnja se temelji na zajedničkim ciljevima i potrebama knjižnica koje povezuje i partnerstvo s našim gradovima te snažna iseljenička populacija Hrvata koji žive na području Kansasa.
Početkom listopada 2022. g. organiziran je studijski boravak knjižničara Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" Karlovac u Gradskoj knjižnici u Kansasu. Cilj posjeta bio je poboljšanje stručnosti i znanja osoblja Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ za provedbu programa i razvijanje stalnog i održivog odnosa s  knjižnicom iz Kansasa.
 

Na predavanju će biti predstavljeni programi, projekti, usluge i aktivnosti koje se provode u Gradskoj knjižnici u Kansasu. Zajedničke teme koje povezuju naše dvije knjižnice temelje se na organizaciji rada tijekom pandemije, knjižničnim programima i uslugama za manjinske skupine, migrante i druge ugrožene skupine. Ključni ciljevi studijskog posjeta srodnoj narodnoj knjižnici u SAD-u su poboljšanje stručnosti i znanja osoblja Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ za provedbu programa i razvijanje stalnog i održivog odnosa s Kansas City Kansas Public Library. Izgradnja odnosa između dviju knjižnica poboljšat će pružanje usluga korisnicima u Hrvatskoj i SAD-u, osigurat će stalni suradnički odnos, usredotočen na specifične i stvarne potrebe između SAD-a i Hrvatske.
Predavanje će biti isključivo online, a možete ga pratiti putem platforme Zoom na izravnoj poveznici: https://tinyurl.com/347z5ckk 
ili putem Facebook stranice Američkog kutka Zagreb na: https://tinyurl.com/4j7pn9sw