Predstavljanje romana Momina knjiga recepata Marilene Dužman

Predstavljanje knjige 29.09.2022. | četvrtak Knjižnica Dubrava Početak događanja: 16:00 Odjel za odrasle
Marilena Dužman
Zadovoljstvo nam je pozvati vas na predstavljanje novoga, devetoga po redu, romana u opusu Marilene Dužman.
Momina knjiga recepata humoristični je roman koji se fabulom i osnovnim tonom naslanja na svoga prethodnika, duhovito naslovljenoga Mrtav, a gladan, te zajedno s njim predstavlja odmak od dotadašnje autoričine poetike i unosi osvježenje na hrvatsku književnu scenu, primarno beskompromisnim prianjanjem uz humor i vedrinu u portretiranju običnih ljudi koji se ponekad odlučuju na manje obična rješenja, a onda i nadilaženjem jezične barijere, osvajajanjem šire publike romanima pisanima na izvornom čakavskom govoru jednoga maloga istarskog mjesta, Ližnjana. 
 
Ližnjanka Marilena Dužman, diplomirana ekonomistica, majka dvoje djece i spisateljica, do romana o Momi i njegovim prijateljima pisala je ljubavne romane, kojima je najprije stekla naklonost čitatelja te velik broj pratitelja na društvenim mrežama.  Ljubavni ciklus čine romani Gdje mi je psihijatrica?, Opsidijan, Razgovori s ginekologom, Slobodan pad, Skriveno srce, Hladno srce i Haker. Osim u virtualnom prostoru rado se druži i s publikom na knjižničnim promocijama, a njezina djela teme su poznatih knjižnih blogova te članaka u tiskanim i digitalnim medijima. Za promicanje čakavštine u dijelu opusa Općina Ližnjan dodijelila joj je 2021. godine nagradu za osobite uspjehe i postignuća u književnoj umjetnosti i promociji Ližnjana i ližnjanskog govora u književnim djelima te joj je posvećen članak u godišnjaku Jurina i Franina za 2022. godinu.
O novom romanu, dosadašnjem opusu, kao i romanima u nastanku s Marilenom ćemo razgovarati 29. rujna, iznimno od 16 sati.