Prehrana nakon četrdesete

Predavanje 28.11.2022. | ponedjeljak Knjižnica Voltino Početak događanja: 18 sati Čitaonica dr.sc. Ivana Ljubić Herceg
Svako životno razdoblje za žene nosi neke nove izazove. Prehrana nakon četrdesete još je jedan od takvih izazova. Često žene kažu da se njihovo tijelo mijenja te da nakupljaju suvišne kilograme bez obzira što je njihova prehrana jednaka onoj kakva je bila prije četrdesetih. Hormonski disbalans koji se događa tijekom razdoblja perimenopauze i menopauze iziskuje prilagođenu prehranu i promjenu životnih navika. Kako ostati zdrava i fit tijekom ovog izazovnog razdoblja za žene približit će vam dr. sc. Ivana Ljubić Herceg, nutricionist.

Ivana Ljubić Herceg je doktorica znanosti s dugogodišnjim iskustvom u području kliničke prehrane, a posebno u području prehrane za onkološke bolesnike.
Rođena je 1979. god. u Ivanić-Gradu, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je 2006. u Zagrebu na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, smjer nutricionizam. Doktorsku disertaciju je obranila 2010. godine na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Od 2009. godine kontinuirano se educira u području kliničke prehrane gdje svoje znanje prenosi u rad s bolesnicima koji boluju od malignih bolesti, malapsorpcija, bolesti jetre, dijabetesa i raznih drugih stanja koja često dovode do pothranjenosti.
Kako zdravu prehranu i zdrav način života uvrstiti u svoj životni stil bez obzira na dob te pritom i dalje uživati u svim čarima ukusne hrane najveći joj je izazov jer je i sama veliki gurman!

https://nutribiota-consult.hr/