Prema brdu

Izložba 01.05.2023. - 06.05.2023. Knjižnica Dugave Marko-Lorenzo Blaslov
Izložba se održava u sklopu Festivala knjiga i planina "Brdo knjiga" koji je 2022. godine pokrenula izdavačka kuća Libricon

Marko-Lorenzo Blaslov rođen je 17. lipnja 1990. godine u Zadru. Ljubav prema fotografiji probudila se u planini iz želje da hvatanjem trenutka prenese emociju koju planina na njega ostavlja. Osim prirode, Marka inspiriraju i drugi motivi. Kroz osam godina bavljenja fotografijom imao je više samostalnih i grupnih izložbi, od kojih su tri bile vezane uz prirodu i planinarenje. Danas voli istaknuti kako je najsretniji što mu je fotografija već duže vrijeme posao.

Festival "Brdo knjiga" ove godine širi svoje djelovanje pa pretprogram, nazvan planinarskim izrazom "Pristup", kreće iz Zagreba, dok će se glavni dio programa održati od 18. do 21. svibnja u Samoboru i okolnom gorju. Interaktivni festival za kreativce svih generacija koje inspiriraju planine i priroda, a vole i sami nešto pročitati, napisati, čuti, izvesti, režirati ili pogledati na temu planina u prvom je, prošlogodišnjem izdanju oduševio posjetitelje.

Partneri Festivala su Grad Zagreb i Knjižnice grada Zagreba.

Svečano otvorenje izložbe održat će se u srijedu, 12. travnja 2023. s početkom u 18 sati, a u programu otvorenja uz autora će sudjelovati i Željko Žarak, osnivač izdavačke kuće Libricon i jedan od organizatora Festivala "Brdo knjiga".