Priče i putovanja

Pričaonica 13.06.2023. | utorak Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić Početak događanja: 17 sati
Danima Pešče na Dječjem odjelu Knjižnice održat će se pripovjedni nastup Priče i putovanja koji će voditi Andreja Krenek i Ivana Šalinović, profesionalne pripovijedačice. Pripovijedati će i putovati kroz narodne bajke i priče daleko, daleko dokle mašta seže. Pričaonica je namijenjena djeci i roditeljima.

Andreja Krenek rođena je ne tako davno u gradu koji je nastao na dva brežuljka – Gradecu i Kaptolu. Neka formalna obrazovanja je završila, ali s obrazovanjem i učenjem nije stala. U bajke i priče zaljubljena je odavno. S divovima, vilama i vilenjacima šapuće i od njih saznaje mnoge životne savjete. U životu su joj jako bitne bajke i priče, pružaju joj nadu, otkrivaju tajne sastojke kako bi svojim snagama, unatoč svim životnim preprekama, došla do cilja. Bajke i priče pripovijeda, druži se s velikim zaljubljenicima bajki i priča (godine nisu važne, već srce kojem je stalo) u Muzeju Turopolja, na Legendfestu, Perunfestu, Naratonu, u Božićnom selu, u Ivaninoj kući bajke - Bajkovita zima uz ognjište, u dječjim vrtićima, školama... Pripovijeda bajke i priče, ali poneku i napiše

Ivana Šalinović rođena je u kolijevci književnosti, to jest rodnom gradu Tina Ujevića Vrgorcu, po struci je profesorica engleskog i francuskog jezika i književnosti. Uz svoj predavački posao, dane krati pohađajući raznorazne edukacije a velika strast joj je i bavljenje ljudskim pravima, pogotovo borbom protiv nasilja nad ženama te je zbog toga sa svojim kolegicama lokalizirala indijsku aplikaciju Safecity koja anonimno skuplja podatke o uličnom seksualnom uznemiravanju. U pripovijedanje je krenula želeći obogatiti svoj način predavanja, ali se usput zaljubila u njega jer je vidjela koliko ono obogaćuje/iscjeljuje pripovjedača/icu a koliko i samu publiku. Zbog toga se je odlučila njemu i više posvetiti jer tu radost koju pripovjedanje svima donosi je nemoguće opisati riječima, mora se doživjeti.
Edukacije koje je stekla: Studij pripovjedanja, Škola govorništa (osnovni i napredni modul), Ženske i Mirovne studije, radionice Biblioterapije, edukacije iz Transakcijske analize, CFT metode, autogeni trening. Projekti: lokalizacija Safecity aplikacije, vođenje književnog kluba i Knjižnici Ivane Brlić mažurnić.


Poveznica: Andreja Krenek:

https://www.youtube.com/watch?v=ES4OPjUP4kM

ttps://app.muzea.hr/objave/79/bajkovita-zima-uz-ognjiste-andreja-krenek

https://youtu.be/DWCQCq-TAuM?list=PLmmlzQfoQYC9twFfgFGEcfBtqNQ-kOCzd