"PričoM(2)at" vol. 3

Projekt 15.02.2024. - 15.04.2024. Dječja knjižnica ''M2''
Projekt "PričoM(2)at" osmišljen je u suradnji s knjižnicom OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, a voditeljice projekta su Kristina Jakoubek, mag. ped. i bibl. i Branka Bacinger, knjižničarka.

Namjera projekta: poticanje kreativnosti, poticanje mašte i stvaralaštva, aktivno sudjelovanje u grupnom radu, povezivanje i sinergija nastavnih sadržaja. 
Ciljevi projekta: konačni proizvod: kratki prozni tekst, učenje samoprocjene, uspješno odrađen grupni rad, vježba gramatičko pravopisnih kompetencija.

Provođenje projekta: projekt je namijenjen učenicima 3. i 4. razreda osnovne škole, a ove će se godine naš projekt provesti u hibridnom obliku.
Svi zainteresirani za VIRTUALNO sudjelovanje u projektu mogu nam se javiti na adresu elektroničke pošte pricomat.m2@gmail.com s potrebnim podacima (škola, ime i prezime mentora/ice, razred, broj formiranih skupina) te osigurati svoje virtualne paketiće pojmova. Svaki paketić u sebi krije pet pojmova: glavni lik, mjesto, vremenske prilike, predmet i prijevozno sredstvo/pomoćnik/čarolija.

Ovisno o broju djece u razredu,  voditeljice projekta učitelju/učiteljici/knjižničaru/knjižničarki šalju broj potrebnih paketića pojmova.
Učenici su u razredu podijeljeni u skupine od 4 do 5 učenika  (po nahođenju učiteljice/učitelja kako bi grupa bila ujednačena)  te svaka skupina dobiva svoj paketić.
Paketiće dijelimo nasumično, bacajući kockice, te se svakoj skupini dodjeljuje paketić s izvučenim brojem (od 2 do 12). 
Zadatak je osmisliti što kreativniju priču (1 do 2 kartice teksta) koristeći OBAVEZNO pojmove iz paketića uz dodavanje bilo kojih likova i mjesta po želji.
Gotov rad mora sadržavati sljedeće: naslov priče, pojmovi iz paketića, priča, ilustracija po želji, a obavezno nam se potpišite na vaše radove!

Projekt ove godine provodimo u suradnji s volonterima, učenicima 3. i 4. razreda IB programa XV. gimnazije. 

Svi zainteresirani za sudjelovanje UŽIVO U KNJIŽNICI svoj termin u trajanju od 75 minuta mogu nam se javiti na pricomat.m2@gmail.com ili na broj telefona 4666 863.

Priče nam možete dostaviti osobno ili putem elektroničke pošte (pricomat.m2@gmail.com) sve do 15. travnja, a pobjednike objavljujemo 1. lipnja.

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju!

Želimo vam svima kreativan „PričoM(2)at”!