Priprema, pozor, gledaj sad kroz (naš) prozor!

Izložba 10.10.2021. - 31.12.2022. Knjižnica Kustošija
🍎 Draga djeco i roditelji, sigurno ste primijetili zanimljivu novost na našem dječjem odjelu. U malom izlogu pored vrata tijekom radnog vremena Knjižnice Kustošija možete (po)gledati kreativni video kutić. Pitate se što je to video kutić i čemu on služi?! Imamo dva odgovora, jedan je za vas djecu, a drugi je za mame i tate! 📖 U svakom Mjesecu hrvatske knjige donosimo neku novu ili staru obnovljenu aktivnost za sve nas. Tako smo i ove 2021. godine postavili ekran u naš mali izlog desno od ulaza u knjižnicu na kome možete pogledati zabavne videe. Zbog vašeg velikog interesa odlučili smo nastaviti ovu zabavnu aktivnost i nakon završetka Mjeseca hrvatske knjige.

🙇Odgovor za vas djecu glasi:
Povirite li kroz naš prozor možete saznati što je KUFI i zašto je on posve poseban i neobičan. KUFI nas uči kako možemo od otpada i prirodnih materijala napraviti fora igračke i dobro se s njima zabaviti. Rolice od toaletnog papira, malo kartona, ljepila i kolaža te nekoliko flomastera i škare uz našu maštu i vrijedne dječje ručice čine čuda. 'KUFI' uvijek mogu pogledati i roditelji, bake, djedovi, tete i ujaci te svi zainteresirani za odlične ideje i za zajedničku igru s vama. Zabava je zagarantirana svima.

👫 Drugi odgovor je onaj za mame i tate:
Cilj našeg program radionica 'KUFI' (Kutić fora igračaka) je osmišljavanje kvalitetnog i poticajnog okruženja za djecu u kojem se mogu koristiti pedagoški oblikovane igračke. Program 'KUFI' potiče eksperimentalnu aktivnost djeteta u kojoj se od otpadnih materijala kao što su PET ambalaža, drvo, kamen, metal te stiropor i sl. oblikuje vrhunski multisenzorički poticaj koji će djetetu pružiti sasvim novi izvor stjecanja znanja, iskustava i vještina.

Volite li ježeve u našim edukativnim videima možete saznati kako od šalice oštrog brašna i soli te vode napraviti figuricu ježa, dok pretražujete knjige o  tim korisnim i lijepim životinjicama u knjižnici!

'Složi facu' zabavna je igru za koju trebate pripremiti karton, flomastere i jednu šalicu mašte, a tko želi može i cijelu zdjelicu tog neophodnog sastojka za nastanak raznih faca.

Paun origami još je jedna zabavna radionica koja vas zabavlja vještinom izrade ove lijepe životinjice kroz predstavljanje japanske tehnike ovijanja i presavijanja papira bez uporabe škara i ljepila, a koja je bila osobito popularna u Japanu tijekom XVII. st.

Ovo su samo neki od velikog broja zabavnih razloga za virenje kroz naš knjižnični prozor i zato draga djeco i roditelji još danas (pro)virite kroz naš prozor.