Priprema, pozor... knjižnica!

Projekt 19.04.2024. - 23.04.2024. Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića Početak događanja: 19. 4. 20 sati / 23. 4. 19 sati
Foto: Sanja Merćep
 "Priprema, pozor... knjižnica!" 
Predstava "this is my truth, tell me yours" Jasne Jasne Žmak
19. 4. u 20 sati, u KunstTeatar​u, Dubovačka 1 / Okićka 11


Predstava je autorski projekt dramaturginje i spisateljice Jasne Žmak u kojemu se bavi svojim odnosom prema umjetničkom polju preispitujući vlastite i tuđe autorske pozicije te odgovornost i anksioznost koje one impliciraju te istražuje načine na koje umjetnost oblikuje stvarnost koju živimo.

Ulaznice za predstavu su besplatne, a možete ih rezervirati na mail knjiznica.s.s.kranjcevica@kgz.hr.  
Broj ulaznica je ograničen.

Nakon odgledane predstave pozivamo vas na sudjelovanje i dolazak na:
Okrugli stol "Odgovornost u umjetnosti"
23. 4. u 19 sati, Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića, Zapoljska 1


Na okruglom stolu razrađujemo ovogodišnju temu projekta  "Odgovornost u umjetnosti" kojom želimo otvoriti pitanja poput važnosti umjetničkog artikuliranja društveno relevantnih tema, pitanja cenzure i autocenzure u umjetnosti, koja je granica između umjetnosti i stvarnosti i koliko daleko umjetnik smije ići da bi izazvao reakciju publike, što kada umjetnost ostaje samo na reprezentaciji i građenju statusnih slika, iako se, naizgled, tematski bavi drugim stvarima. U okruglom stolu sudjeluju Jasna Jasna Žmak kao dramaturginja, sveučilišna profesorica, ali i psihoterapeutkinja i izvođačica, Dunja Fajdić, glumica i suosnivačica Teatra Pocco Loco, Pavlica Bajsić Brazzoduro, umjetnica, aktivno radi u medijima radija, kazališta i filma i trenutno je ravnateljica Centra mladih Ribnjak te Una Bauer, dramaturginja, kritičarka i teoretičarka izvedbenih umjetnosti, kao moderatorica. 

Projekt „Priprema, pozor... knjižnica!“ podržava Ministarstvo kulture i medija RH.