Projekt Arhiva sjećanja – Sava više neće biti tiha uspomena

Ostalo 13.01.2022. - 30.06.2022. Knjižnica Savica
Krajobrazni laboratorij poziva građane da se pridruže stvaranju “Arhiva sjećanja”, čiji je cilj prikupljanje uspomena i sjećanja građana na rijeku Savu.

Sjećanja mogu biti raznovrsna – u obliku fotodokumentacije, tekstova ili u nekom drugom obliku – građani imaju apsolutnu slobodu izričaja. Ta će sjećanja biti objavljena na mrežnoj stranici Krajobraznog laboratorija u svrhu prikaza kolektivnog sjećanja na rijeku Savu, čime se uz prostorni kontekst daje važnost i kronološkom, tj. povijesnom kontekstu života uz rijeku.
 
Svoje uspomene možete podijeliti ostavljajući ih u kutijama koje se nalaze u Knjižnici Savica ili u Mjesnom odboru Trnjanska Savica, a možete ih poslati i na adresu e-pošte: krajobrazni.laboratorij@gmail.com.
 
Također, građane se poziva na ispunjavanje online ankete u svrhu jasnijeg utvrđivanja kvalitete okoliša rijeke Save. Anketa je dostupna na poveznici: https://bit.ly/3pvKwqH.

Više informacija o projektu „Arhiva sjećanja” potražite na: https://bit.ly/3yZDEoB.
 
Svi koji anketu žele ispuniti pisanim putem mogu to učiniti u Knjižnici Savica u radno vrijeme knjižnice (pon – pet od 8 do 20 sati i subotom od 8 do 14 sati) ili u prostoru Mjesnog odbora Trnjanska Savica u četvrtak 13. siječnja u razdoblju od 18 do 20 sati te u subotu 15. siječnja od 15 do 20 sati.