Proljetna avantura

Izložba 14.03.2024. - 15.04.2024. Knjižnica Knežija Odjel za djecu i mlade
Odgojiteljica savjetnica i dramska pedagoginja Božica Knežević i odgojiteljica Dijana Horvat iz Dječjeg vrtića Grigora Viteza predložile su djeci da na nekoliko sati zamijene uloge pa da djeca budu odgojitelji, a njih dvije vrtićarke. Naravno da su djeca oduševljeno prihvatila prijedlog.
Eto, tako je započela avantura. No nije to bila bilo kakva avantura. O ne! Bila je to prava pravcata književna avantura. Djeca su svojim odgojiteljicama pričala svoje najdraže priče i basne koje su pročitali, a neki među njima, oni najhrabriji, ispričali su svoje vlastite priče. I bilo je nekoliko pjesama, što o proljeću, što o mudrom ježu, što o neobičnoj djeci.
Na kraju su odgojiteljice dobile zadatak da sve što im se najviše svidjelo nacrtaju, što su one i učinile. I tako je nastala ova izložba, puna radosti, sunca, šarenila, cvijeća, osmijeha... pčelica, bubamara, zečića, gusjenica... Našao se tu i Palčić, Potjeh, Grga Čvarak, gospodin jež iz Ježeve kućice i još puno, puno likova iz najdražih slikovnica, likova bez kojih bi ovaj svijet bio nezamislivo osiromašen.