Promocija

Predstavljanje knjige 07.07.2011. | četvrtak Knjižnica Tina Ujevića
 Predstavljanje zbirke poezije Ivana Puljića "HRVATSKIM VELIKANIMA " Sonetni vijenci" 2. izdanje
četvrtak 7. srpnja u 18,30 sati. Biti će kazivan sonetni vijenac  Augustinu Tinu Ujeviću Glazbeni dio programa: Neven Dužević - Tinova poezija
Stihove će kazivati i program voditi autor Ivan Puljić
Suradnja s Udrugom umjetnika "Tin Ujević"
Povodom 120. obljetnice rođenja Tina Ujevića i uoči Mjeseca hrvatske knjige.


 tel: 031/ 857 203; 091/569 2829; 098/ 990 6629
www.udutu.hr e-pošta: udutu@udutu.hr
Žiro račun 2390001 -1100018297
Poštovani!
Pred nama je 5. srpanj, a to je dan 120. rođendana najvećeg hrvatskog pjesnika Augustina Tina Ujevića. Naša Udruga koja nosi njegovo ime, ove godine će Njegov rođendan dostojanstveno obilježiti. Od 1. do 3. srpnja u Viškovcima pored Đakova u čast Njegovog rođendana, organiziramo 4.Međunarodnu slikarsku koloniju „Ivan Tišov“. U petak i subotu svi sudionici kolonije stvarat će svoja umjetnička djela – slike, a u večernjim satima biti će uprizoreni poetski i glazbeni recitali. U nedjelju, 3. srpnja u jutarnjim i dopodnevnim satima, svi sudionici kolonije promatrat će svečanu povorku Đakovačkih vezova. Imati će prigodu snimiti konje i konjanike, te mnoštvo drugih motiva koje će možda prenijeti i na platno. U nedjelju popodne biti će postavljena izložba slika nastalih na koloniji.U utorak, 5. srpnja na sam dan Tinova rođenja u 18:00 sati na Tinovu grobu na Mirogoju, položit ćemo cvijeće, upaliti svijeće, pomoliti se za Tinovu dušu i održati recital Tinove poezije i poezije posvećene velikom Tinu. Po povratku s Mirogoja predvidivo oko 19,30 sati, ponovit ćemo program polaganja cvijeća i paljenja svijeća uz recital poezije pred Tinovim spomenikom u Varšavskoj ulici.
U četvrtak, 7. srpnja u 18,30 sati u Knjižnici Tina Ujevića, Ulica grada Vukovara  14 u Zagrebu, biti će promovirana zbirka poezije „Hrvatskim Velikanima – sonetni vijenci, 2. izdanje“ Ivana Puljića i iz nje pročitan sonetni vijenac velikom Tinu Ujeviću. U glazbenom dijelu predstavljanja knjige kantautor Neven Dužević izvodit će uglazbljene Tinove pjesme koje je sam uglazbio.
U utorak, 12. srpnja u 18,30 sati u Knjižnici Tina Ujevića biti će predstavljena knjiga „Rijeka snova“ vukovarke Jozefine Lada, Stihove će kazivati dramska umjetnica Sanja Grčić, a u glazbenom dijelunastupit će Rebeka Solomun, David Solomun i Neven Dužević koji će izvesti Jozefinine uglazbljenje pjesme koje je sam uglazbio.
U četvrtak, 14. srpnja u 18,30 sati u Knjižnici Tina Ujevića, Ulica grada Vukovara  14, Zagreb, biti će predstavljena zbirka poezije Ivana Puljića „Neka pisme o meni divane – 2. Izdanje“. Ivanove uglazbljene pjesme izvodit će Neven Dužević koje je sam uglazbio.
Voditelj kolonije i voditelj cjelokupnog programa obilježavanja Tinova rođendan je predsjednik Udruge, Ivan Puljić, književnik, a zamjenici voditelja kolonije su dopredsjednici Udruge, Jozefina Lada i Danko Kočiš.
                          U Zagrebu 24. lipnja 2011.                     predsjednik Udruge umjetnika TIN UJEVIĆ