Putovanje gospođe Ljutnje / Martina Omejec

Predstavljanje knjige 22.05.2024. | srijeda Knjižnica Kajfešov brijeg Početak događanja: 17:30 Martina Omejec
Sve emocije koje osjećamo imaju svoj put. Odnekud su došle i nekud idu dalje. Što sve može izazvati sreću ili, u slučaju ove priče, ljutnju i kako se taj osjećaj širi i na ljude oko nas saznat ćemo u slikovnici Putovanje gospođe Ljutnje. Knjiga se sastoji od sedam poglavlja, a svako poglavlje opisuje jedno dijete ili odraslu osobu koju je posjetila gospođa Ljutnja.

Martina Omejec rođena je 1974. godine u Zagrebu. Po zanimanju je ekonomistica ali i trenerica pilatesa te voditeljica relaksacije. Pisanjem uspijeva izraziti sve svoje misli, doći do osjećaja potpune slobode te porazgovarati s djecom, ali i odraslima o temama koje su joj važne, a o kojima se ne govori dovoljno. Osim slikovnice Putovanje gospođe Ljutnje, autorica je i slikovnice Lotina Čarolija i Čudnovati Ples. Planira napisati još mnogo edukativnih priča za djecu i njihove roditelje.
 
Ilustracije potpisuje poznata hrvatska slikarica Ana Kolega. Urednica slikovnice uz samu spisateljicu  Martinu Omejec bila je i suvremena hrvatska spisateljica, autorica mnogih dječih romana i slikovnica i predsjednica Hrvatskog društva književnika za djecu Snježana Babić-Višnjić.