Putovanje usmenom predajom do pisane riječi (Predaja o vodenjaku)

Radionica 23.10.2020. | petak Knjižnica Vladimira Nazora Jadranka Bargh
Scensko-literarnom radionicom Putovanje usmenom predajom do pisane riječi (Predaja o vodenjaku) nastavljamo treći ciklus radionica u projektu Hrvatska mitska baština u (ranome) srednjem vijeku koji Knjižnica Vladimira Nazora realizira već treću godinu u suradnji s Maticom hrvatskom. Ovaj puta naglasak je na mitskom simbolizmu vode, na što upućuje i naslov trećeg ciklusa – Izvor-voda izvirala. 
 
Voditeljica radionice: mr. art. Jadranka Bargh, Zagrebačko kazalište lutaka

Radionica se neće održati uživo, već će sudionici putem e-maila dobiti odgovarajuće materijale, linkove i uputstva (zainteresirani se mogu predbilježiti na e-mail: knjiznica.vladimira.nazora@kgz.hr).
 
Jadranka Bargh: kazališna umjetnica rođena u Zagrebu, školovana u Zagrebu, ali i u Londonu gdje je boravila deset godina. Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika od 2006. i trenutno zaposlena u Zagrebačkom kazalištu lutaka na radnom mjestu dramaturga. Njezini tekstovi postavljani su u profesionalnim kazalištima ne samo u Zagrebu, već i u drugim gradovima Hrvatske. Autorica je projekta Pripovjedno kazalište koji na zagrebačkoj sceni postoji već dvanaest godina, a izvođen je u različitim prostorima – kazalištima, muzejima i knjižnicama. Projekt je godinama uzastopno sudjelovao na raznim manifestacijama, kao i na našem najvećem scenskom festivalu bajki - Ogulinskom festivalu bajke. Ujedno već dugi niz godina vodi mnoge radionice, većinom vezane uz scensko pripovijedanje i bajke.