Putovanje usmenom predajom do pisane riječi

Radionica 20.09.2019. | petak Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 17:00 - 20:00
Scensko-literarna radionica Putovanje usmenom predajom do pisane riječi (na temelju izabrane hrvatske predaje, osmišljena je u sklopu programa Matice hrvatske i Knjižnice Vladimira Nazora Hrvatska mitska baština u (ranome) srednjem vijeku.

Gdje:     Knjižnica Vladimira Nazora, Vodovodna 13
Kada:    petak, 20.9..2019. od 17 do 20 sati

Voditeljica: mr.art. Jadranka Bargh
Prijave:  knjiznica.vladimira.nazora@kgz.hr ili na tel.: 01 3703 414
 
JADRANKA BARGH, autorica, dramaturginja i scenaristica, nakon dugogodišnjeg boravka u Velikoj Britaniji, gdje je studirala glumu i kreativno pisanje, te na Novom Zelandu, po povratku u Hrvatsku surađuje s brojnim profesionalnim kazalištima, producentskim kućama te kulturnim centrima. Kao autorica sudjeluje na kazališnim i filmskim festivalima - PIF; Naj, naj, naj festival; Kazališni festival u Virovitici; Susreti profesionalnih kazališta za djecu i mlade hrvatskog centra Assitej u Čakovcu; filmski festival Dani hrvatske animacije…
Pripovjedno kazalište je autorsko djelo kazališne umjetnice Jadranke Bargh, a predstavlja kombinaciju elemenata pripovijedanja tzv. Storytelling pantomime i predmetnog kazališta. Umjetnica za izvore najčešće koristi mitove, legende, bajke i pripovijetke iz svih kutaka svijeta.
Radi kao dramaturgina u Zagrebačkom kazalištu lutaka.