Putujemo SAD-om od Wyominga do Colorada

Predavanje 18.05.2017. | četvrtak American Corner Zagreb Početak događanja: 18 sati Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva 40/2 dr. sc. Ana Sović Kržić


Zamislite da se vozite od Zagreba do Vukovara i da je cesta savršeno ravna. Nema zavoja, nema brežuljaka, nema drveća, nema grmlja. Trave ima, ali je žuta jer šest mjeseci nije pala kiša. I nema gradova, sela, pa čak niti osamljenih kuća. Sad još zamislite kako Zagreb i Vukovar nisu gradovi, već samo usputne stanice sa benzinskom. E to je Wyoming. Ipak, na sjeveru se nalazi Yellowstone. A on je sasvim druga priča. Ispod Wyominga je Colorado. Tamo pak autocestom možete doći na 3000 m nadmorske visine a da ni ne shvatite (istovremeno najviši vrh Hrvatske je visok oko 1800 m). Više o ove dvije države SAD-a uživo!


Doc. dr. sc. Ana Sović Kržić radi kao docent na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Znanstvena područja kojima se bavi su edukacijska robotika i napredne metode digitalne obrade signala i slika. Aktivna je u popularizaciji znanosti kroz program „ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu“ FER-a, te kao predsjednica Hrvatskog robotičkog saveza. Dobitnica je Državne godišnje nagrade za tehničku kulturu „Faust Vrančić“ 2014. godine. U slobodno vrijeme slika ulja na platnu, fotografira te putuje tražeći umjetničku i znanstvenu inspiraciju.