Radionica "Kako radi radio?"

Radionica 15.03.2017. - 18.03.2017. Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića Dječji odjel
Poziv mladima između 14 i 18 godina da se priključe stvaranju radija. Sljedeći susret održat će se 18. ožujka od 10 do 13 sati. Ideja je s pomoću radija otvoriti mladima kanal za artikulaciju vlastitih interesa, obradu i problematiziranje tema i sadržaja koje smatraju važnim. Sve informacije mogu se dobiti na broj tel. 01/2318-596.


Iz naše knjižnice u sklopu projekta "Priprema, pozor... kazalište!" krajem ožujka prvi će se put emitirati radijski valovi. Kako vješto žonglirati riječima, glazbom, zvukom, pisati, svirati, glumiti ili se okušati u računalnom svijetu, učit će se na radijskoj  radionici „Kako radi radio?“ Radionica je namijenjena mladima od 14 do 18 godina.

Tražimo šaroliku ekipu uz pomoć koje ćemo pokušati iz knjižnice našu kreativnost pretočiti u male radijske forme i zatim ih usmjeriti daleko u eter, nekim poznatim i nepoznatim slušateljima. Na radionici će se naučiti kako snimati, obraditi i reproducirati zvuk, kako ispreplesti riječi, glazbu, zvuk i misli u fino radijsko tkanje i kako ih, poput boce s porukom, odaslati u eter. Osim stvaranjem novih radova za slušanje, i sami ćemo se pokušati podsjetiti što to znači doista slušati - jedan drugoga, ali i svijet oko nas.

Prijaviti se može na broj telefona 2318-596 ili e-poštu petra.dolanjski@kgz.hr.