Radionica opuštanja

Radionica 28.03.2023. | utorak Knjižnica Augusta Cesarca, Ravnice Početak događanja: 18:00 Odjel za odrasle Edvin Buršić
Relaksacija je jedna od najmoćnijih tehnika za uklanjanje nadolazeće anksioznosti i tjelesne predispozicije za doživljaj panike i za upravljanje stresom. Stres se obično definira kao reakcija osobe na vanjske događaje, odnosno promijene koje se odigravaju u okolini.
Reakcije na stres su složene i uključuju niz fizioloških promjena (glavobolja, povišen krvni tlak, bolovi u želucu, umor, nesanica, povećano znojenje) i psiholoških promjena (anksioznost, bijes, frustracija, depresija, pad koncentracije, problemi s pamćenjem i prisjećanjem).
Vježba progresivne mišićne relaksacije bazira se na disanju i jednostavnom principu napinjanja i opuštanja velikih grupa mišića.

U utorak, 28. 03. dođite na radionicu opuštanja gdje ćete, uz stručno vođenje, postići duboko stanje opuštenosti koje djeluje blagotvorno na našu fiziologiju i psihu. Radionica traje od 30 do 45 minuta.

Gost predavač: Edvin Buršić, voditelj Autogenog treninga.

O Autogenom treningu: znanstveno i medicinski priznata tehnika koju je utemeljio njemački liječnik J.H. Schultz 1928. godine. Provodeći tehniku dovodite sebe u psihičku i fizičku ravnotežu te ostvarujete mir, opuštenost, zdravlje i sreću. Kroz obuku autogenog treninga naučit ćete kako se nositi sa svim životnim okolnostima i kako fizički i psihički ostati zdrav.

Veselimo se Vašem dolasku!