Rapsodije Gornje i Donje Dubrave - radionice poezije

Radionica 18.05.2024. - 29.06.2024. Knjižnica Dubrava Početak događanja: 10 sati Odjel za odrasle
Sonja Prijić
Aneta Vladimirov i Betina Ilić Grički održale su četiri ciklusa radionica eksperimentalne poezije, a posljednji se ciklus odvijao u Dubravi pod nazivom Rapsodije Gornje i Donje Dubrave u produkciji udruge Domino te u partnerstvu s Narodnim sveučilištem Dubrava.
U ovom su ciklusu voditeljice ponovno propitivale postoje li granice između poetskog svijeta i njegovog ostatka u kojem većina nas prebiva iz dana u dan. Poetsko se u ovakvom pristupu ispostavlja kao nešto posve blisko, poznato iako ne nužno imenovano odnosno kao nešto što uz malo prakticiranja i igre možemo prepoznavati u svakodnevnom životu, u njegovim uobičajenim trenucima.
Rapsodije su dobile svoj nastavak i ujedinile polaznice svih prethodnih ciklusa kako bi nastavile istraživati poetske inspiracije i alate, ali i otišle korak dalje u čitanju i istraživanju raznih pravaca i postupaka. Zamišljene kao čitateljski i pjesnički kružok, Rapsodije Gornje i Donje Dubrave okuplja polaznice koje se sastaju jednom mjesečno i zajednički rade na pjesmama, a svakog mjeseca druga pjesnikinja preuzima ulogu moderatorice sastanka.

Prvi se sastanak održava u subotu, 18. svibnja 2024. godine, u 10 sati.