Rastem uz slikovnicu

Izložba 15.01.2024. - 03.02.2024. Knjižnica Sesvete Galerija Obločec
Izložba Rastem uz slikovnicu predstavlja likovne radove djece iz odgojne skupine Medvjedići iz DV Baltazar i prati njihov rad u protekle dvije pedagoške godine posvećen poticanju ljubavi prema slikovnici, pričama i knjigama. 

"Mnoga istraživanja pokazuju da svakodnevno čitanje predškolskoj djeci pruža snažnu osnovu za razvoj ključnih životnih sposobnosti. U starijoj jasličkoj skupini djeca su pokazivala veliko zanimanje za čitanje slikovnica. To nas je potaknulo na formiranje naše knjižnice u kojoj su djeca imala mogućnost posudbe knjiga zajedno sa svojim roditeljima. Ljubav prema slikovnicama nastavila se i u vrtićkoj dobi, kada su djeca uz svoju omiljenu slikovnicu proslavljala svoje rođendane. Ideja tematskih rođendana uz slikovnice pokazala se izvrsnom i u sklopu poticanja i razvoja pozitivne slike djeteta o sebi. Uz odabir najdarže slikovnice, važan dio proslave rođendana predstavlja i rođendanski kofer. Dijete zajedno s roditeljima prethodni dan u kofer stavlja neke omiljene uspomene, koje u vrtićkom  jutarnjem druženju potom pokazuje i u krugu prijatelja dijeli radosno saznanje o svojem rastu. Na izložbi se nalaze i likovi iz omiljenih slikovnica koje su za potrebe maloga kazališta djeca izradila na radionicama s roditeljima. Osim slavljeničkih tema, predstavljen je i rad povezan s pjesmicama o zimi te slikovnicama o jeseni, Vukovarskom vodotornju i zdravoj prehrani.
I na kraju, kao posebno važne i vrijedne, ističemo slikovnice koje su djeca osmislila i izradila zajedno s roditeljima. "
 
odgojiteljice Anita Gojanović i Ana Gabud