Realnost i emocije - izložba Ružica Lah

Izložba 22.03.2024. - 22.04.2024. Knjižnica Dubrava Početak događanja: 18 sati Čitaonica tiska
Ružica Lah
Ružica Lah rođena je 21. 9. 1956. u Našicama. Od druge godine života živi u Zagrebu. Majka kćeri (1989.)
Crtanjem se bavi tek zadnjih par godina svog života. Završila nekoliko godina školovanja i brojne tečajeve crtanja, sada i kiparenja. Sudionik je više zajedničkih izložbi te više likovnih kolonija. Ovo joj je druga samostalna izložba slika.
Profesionalno: studirala pravo na Višoj upravnoj školi Sveučilišta u Zagrebu; završila i mnoge edukacije i seminare; life coach; njezina biografija priređena je za hrvatsko izdanje Who is who in Croatia.
 
Posvećena kao svojoj životnoj misiji kameleonskoj bolesti celijakiji i bezglutenskoj prehrani, rastu i razvoju civilnog društva u Hrvatskoj i osobnom rastu i razvoju; od 2017. odgovorna osoba za EU Licenciranje bezglutenskih proizvoda u Hrvatskoj. Obnaša dužnost predsjednice Hrvatskog društva za celijakiju; u Vladi Republike Hrvatske, Uredu za udruge od 2010. Predsjednica Saveza udruga za celijakiju Hrvatske od 2004; autorica ideje, te od 2006. voditeljica "Celiko centra" u Zagrebu; odgovorna osoba za zdravstveno prehrambeno edukaciju u stručnom odboru pri HDC. Autorica i voditeljica više nagrađivanih i financiranih hrvatskih i EU projekata za celijakiju; glavna urednica časopisa Gluc; autorica Mapa materijala o bolesti celijakiji i njenoj terapiji i brošure Vodič kroz bezglutensku prehranu i još mnogih.
 
Dobitnica brojnih strukovnih i drugih priznanja i pohvala, nacionalnog priznanja za humanitarno djelovanje pri Humanitarnoj mreži Hrvatske.
Piše i pjesme, bavi se kiparstvom, planinari, vrtlari, bavi se plivanjem, ranije aktivno sportom-teakwondo.

Otvorenje izložbe održat će se u petak, 22. ožujka 2024. godine, u 18 sati u Čitaonici tiska.