Recikliram, stvaram...

Izložba 21.09.2023. - 12.10.2023. Knjižnica Tina Ujevića
Izložba kukičastih prostirki i torbica od različitih recikliranih materijala: plastičnih vrećica, najlonki, konca, vune, trapera... Maštovita i ekološki osvještena kreativka teta Joca boje kombinira iz glave – bez šablone, ovisno o trenutnom raspoloženju i nadahnuću, a zatim kukiča i iz "ničega" stvara nove, jedinstvene predmete koji ne samo da su ekološki već su i izuzetno kreativni, neobični i ugodni na dodir.

O AUTORICI:

Jovanka Vulićteta Joca rođena je i živi u Zagrebu. Završila je studij Ranog i preškolskog odgoja i obrazovanja na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Svojim radom postigla je zvanje odgojitelj mentor savjetnik. Članica je Hrvatske udruge kreativnih amatera,  volonterka udruge Smiješak za sve i teta pričalica u bolnicama. Više je puta surađivala s knjižnicama, a djecu i mlade oduvijek potiče na čitanje.
 

Cijeli život, od malih nogu, sve radim rukama. Bitna mi je kreativnost i stvaranje – što vidim stvaram. Koristim sve što me okružuje: papir, materijali iz prirode, najlonke, konac, vuna, slano tijesto, traper... Ideje same dolaze. Od ničega uvijek napravim nešto i to me ispunjava.
Teta Joca