Rezultati 11. Natječaja za najljepše ljubavno pismo

Kulturni četvrtak 12.02.2024. - 29.02.2024. Knjižnica Sesvete Galerija Oblok

Stručno povjerenstvo Natječaja koje čine viši knjižničar i književnik Ivan Babić (predsjednik), dramski umjetnik i pjesnik Zvonko Zečević, pjesnikinja i predstojnica Katedre za Kroatistiku FFZG-a Evelina Rudan, knjižničarka Dunja Lovrenčić Gašljević, knjižničarka Ana Pavlek i književnica Nada Mihoković Kumrić, od 158 pristiglih radova izdvojilo je 9 nagrađenih i 5 pohvaljenih.
 

Završna svečanost održala se u prostoru Čitaonice Knjižnice Sesvete. Program su obogatile tri glazbene točke Glazbene škole Zlatka Grgoševića u Sesvetama.

U sklopu svečanosti dodijeljena su priznanja i zaslužene nagrade, kao i zahvalnice za sudjelovanje, a nagrađena i pohvaljena pisma su pročitana.

Sva pisma možete pročitati pod anonimnom šifrom (izuzev nagrađenih i pohvaljenih) na web stranici:
https://sites.google.com/view/najljepse-ljubavno-pismo/

Od ukupnih 158 pristiglih pisama, 112 su prijavljena u kategoriju Odrasli, 22 pisma je prijavljeno za kategoriju Srednja škola, dok je 24 pisma prijavljeno za kategoriju Osnovna škola

Nagrađeni:
 
Kategorija odrasli:
🥇 Irena Šafran
🥈 Ljiljana Vidović
🥉 Marita Bitanga
Kategorija srednja škola:
🥇 Sara Stipić
🥈 Sara Manenica
🥉 Laura Pavičić
Kategorija osnovna škola:
🥇 Dunja Kitner
🥈 Tea Greguranić
🥉 Jakša Veić
 
Zahvaljujemo našim donatorima koji su osigurali nagrade za najuspješnija pisma: Hrvatsko narodno kazalište u ZagrebuKazalište Mala scenaNarodno sveučilište SesveteŠkolska knjigaHoću knjigu te Mozaik knjiga!