Rosie Kugli | Odvjetnik: svjedok vremena

Predstavljanje knjige 19.06.2024. | srijeda Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Početak događanja: 18.00
Ovo je knjiga o nesvakidašnjem čovjeku. Zbog svestrane darovitosti u njega se razvila i očitovala upravo faustovska žudnja da obujmi svijet u bezbrojnim njegovim vidovima i sastavnicama, u svemu što u svijetu nosi oznaku ljudskoga.

Čega god se prihvatio, pokazao je izvrsnost i ostavio pečat svoje osobnosti: bio je uporni zagovaratelj istinskih vrijednosti grada u kojemu je postao Silvije Degen, poseban čovjek, poznavatelj i promicatelj umjetnosti, ljubitelj medicine, sporta i politike, a napose prava - čemu je posvetio pretežni dio svojih duhovnih i ljudskih značajki.

Rozina (Rosie) Kugli rođena u Zagrebu 22. 01. 1970. godine, po struci je diplomirana pravnica. Pokrenula je ciklus knjiga o životu hrvatskih sportaša, njihovim uspjesima i pobjedama. Piše ljubavne i antiljubavne romane, a ima tjednu kolumnu na portalu www.zenskaposla.hr . Nekoliko godina imala je svoju kolumnu u tjedniku „LISA“. Pobjedila na nagradnom natječaju koji je organizirao „Algoritam“ i „Grazija“, a na temu suvremena žena u suvremenom svijetu. U časopisu „Grazija“, objavljuje članke na temu muško-ženskih odnosa, kao i nekoliko članaka o anoreksiji i bulimiji. Piše za "EKO REVIJU", u izdanju FZOEU. Priča "Kad ti život donese limune, ti zatraži tekilu i sol..." pobjedila je u nagradnom natječaju između 800 pristiglih priča iz svih krajeva svijeta i objavljena je u knjizi "RECEPTI ZA SREĆU" koji je organizirala Mirjana Bobić-Mojsilović. Dobitnica književne nagrade „STJEPKO TEŽAK“ za najbolju kratku ljubavnu priču „Moje drago serce“.