Ruša je slutila...

Predstavljanje knjige 31.03.2017. | petak Knjižnica Savski gaj Početak događanja: 18:00 sati Odjel za djecu i mladež Tamara Bakran, Margareta Peršić
Ruša je slutila...  je priča o djevojčici Ruši koja je jednog dana pobjegla od zadaće iz matematike u svijet bajki koje jako voli. Ruša vjerojatno ne bi tako rekla, rekla bi kako nije izašla iz kuće zbog matematike, nego zato jer je slutila da je vani čeka predivna pustolovina. Slutnja i pustolovina nalaze se unutar stranica knjige, a o svemu tomu će više ispričati autorica Tamara Bakran, ilustratorica Margareta Peršić i u ime izdavača Ibis grafike, Saša Krnic.

Tamara i Margereta - same o sebi (preuzeto iz knjige)

TAMARA O SEBI
Rođena sam u Zagrebu prije 37 godina. Veliki dio svog života provela sam na jednoj seoskoj farmi. Zbog toga sam i dan danas zaljubljena u selo; male kućice s dvorištima i ružičnjacima, stablima i pumpama. Išla sam u razne škole i sve ih redom završila. Skitala sam malo po svijetu i planinama, skitala i po knjigama, družila se s raznim ljudima. Na tim svojim putovanjima i u druženjima, pronašla sam prave dragocjenosti i sve ih brižljivo skupljala i čuvala. One su moje pletivo za priče i pjesme koje rado pletem i dijelim s drugima. Radim u knjižnici. Majka sam jedne prekrasne djevojčice Ide. I ona je moja muza. Živimo visoko u neboderu pored Bundeka, živimo na zemlji i u oblacima.

MARGARETA O SEBI
Kada slikam postajem stablo. Duboko s nogama u zemlju ukorijenjena, raširenim rukama, kao granama, pružam dom novim slikama – nebeskim pticama!