S Kibibi (i mi) putujemo u Japan!

Izložba 12.07.2021. - 08.08.2021. Knjižnica Sesvete Galerija Obločec Mala čitafora
Čitanje slikovnice Kibibi i trešnjin cvijet potaknulo je maštu i istraživački duh mališana i njihovih odgojiteljica odgojnih skupina Balončići, Cvjetići, Ivančice, Makovi, MravićiSmješkići i Sunce iz DV Leptir. U procesu stvaranja likovnih radova i didaktičkih igara i igračaka sudjelovala su djeca, odgajateljice i roditelji. 

Nadahnute slikovnicom, nastale su didaktičke igre, igračke i likovni radovi u raznim tehnikama (akvarel, pastela, lavirani tuš, glina, kolaž, kaširanje, itd.). Izložba se može razgledati u prostoru knjižnice, a popraćena je fotografijama koje su nastajale tijekom čitanja, istraživanja, igre i stvaranja edukativnih igara te fotografijama radova izloženih u knjižnici.

Za vrijeme trajanja izložbe moguće je istražiti igre i slagalice izložene u igraonici, a pripremili smo i nekoliko radionica u kojima ćemo upoznavati japansku kulturu i prirodu te otkrivati sličnosti i razlike s kulturom i prirodom našeg podneblja. Radionice će se održavati srijedom od 10 do 11h, naravno, sve u skladu s epidemiološkim mjerama! 


14. srpnja u 10 h - pričaonica - čitamo i razgledavamo slikovnicu Ane Đokić & Dubravke Kolanović: Kibibi i trešnjin cvijet 
21. srpnja u 10 h - likovna radionica - slikamo trešnjino stablo u tehnici tinte i akvarela  
28. srpnja u 10 h - literarna radionica - čitamo i smišljamo haiku stihove