Sanda Anderlon: Tekući trenuci

Izložba 31.10.2023. - 24.11.2023. Knjižnica Sesvete Početak događanja: Otvorenje izložbe 3. studenog u 19 sati. Galerija Oblok
S. Anderlon
 Kroz seriju slika i crteža doživljavam čovjeka kao biće i sebe u kontekstu vremena - neodvojive enigmatične dimenzije postojanja. Čovjek kao motiv kalup je za sve ono nevidljivo i apstraktno što kroz njega neminovno prolazi i što se u njemu nastanjuje - osjećaji, misli, razna duhovna stanja.
Budući da se može reći da je jedino sadašnji trenutak stvaran, svoju težnju ka potpunoj neposrednosti izražavam kroz brze poteze bez puno praznog hoda. S jedne strane na platnu i papiru zaključavam čovjeka uronjenog u sjetu, spokoj, brigu ili nostalgiju, dok s druge strane pobjeđujem u utrci s mislima, oslanjajući se na diktat svijesti kroz sam proces stvaranja. Tako balansiram dvije potencijalne istine. Istodobno propitkujem ima li u pravom spokoju, čestom cilju uopće impulsa za stvaranjem te koliko je mir u tom kontekstu uopće dobrodošao.
Akril, tuš, voda, ugljen te katkad kreda ili nož djeluju simbiotski pružajući mi zabavu, dok odabir boja, odnosno ne-boja potječe od želje za maksimalnom redukcijom. Zanima me koliko smanjen izbor može biti pozitivan katalizator za istraživanje.
Sanda Anderlon
 
Sanda Anderlon vizualna je umjetnica iz Zagreba. Nakon Studija dizajna radi zaokret prema umjetnosti i samoiniciranim radovima u obliku digitalnih kolaža i animacija koji rezultiraju međunarodnim suradnjama. Unazad nekoliko godina vraća se korijenima - crtežu i slikanju, s čovjekom u fokusu. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Izlagala je na nekoliko grupnih izložbi, a ovo joj je prva samostalna izložba.
 
 
sanda@sanderlon.com
+385914557738
sanderlon.com
@sanda_anderlon

 Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.