Sanja Šebalj: Zaustavljeni u nitima

Izložba 04.12.2015. - 19.12.2015. Knjižnica Sesvete Početak događanja: 19h Galerija Oblok Sanja Šebalj
Galerija Oblok predstavlja izložbu tkanja Zaustavljeni u nitima autorice Sanje Šebalj. Otvorenje izložbe održat će se 04.12.2015. godine u 19 sati.
Ideja izložbe je popularizirati tkanje kao stari, zaboravljeni zanat. Koriste se tehnike tkanja na tkalačkom stanu, ali i na okvirima, s vunom, pamukom, lanom i svilom, papirom, špagom i raznim ostalim materijalima pogodnima za tkanje.
 
Iako je Sanja Šebalj diplomirala Anglistiku i Komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, ono što ju je spojilo s tkanjem je ljubav prema putovanjima, likovnoj i glazbenoj umjetnosti, nemirni duh, te potreba da se kreativno izrazi. Obilazeći europske i svjetske tržnice i trgovine tijekom svojih mnogobrojnih izleta, ona skuplja materijale (svilu, vunu, lan i pamuk), ali i nešto puno važnije: ideje i inspiraciju. Upijajući slike na koje nailazi, boje, motive, igre, ona stvara svoja mala umjetnička djela. Igrajući se s bojama i oblicima, u svoja djela utkiva melodije, ljude, njihove emocije i tako svakodnevicu čini zanimljivijom.