Šapat zidova

Radionica 03.01.2024. - 04.01.2024. Knjižnica Medveščak Početak događanja: 16:00 Odjel za odrasle, Trg žrtava fašizma 7

Zagrebački Bacači sjenki i LOFT-ovke kroz svoje aktivnosti na razne načine pokušavaju shvatiti u kakvom gradu živimo i maštati kako bi taj grad mogao izgledati te se kroz razne aktivnosti trude okupiti zajednicu u Donjem gradu i shvatiti što joj fakat treba.

Sudionici ove šetnje će s voditeljima radionice Borisom Bakalom (Bacači sjenki) i Anjom Pletikosom (LOFT) u dva popodneva prošetati potezom od zagrebačke Burze do Bloka Badel i vrtjeti se po kružnom toku oko Meštrovićeva paviljona. Zajedno će tražiti ostatke prošlih funkcija zgrada i lokala, proučavati rađanje i propadanje imena ulica i trgova te promatrati njihove prolaznike i korisnike. Uz sve to na radionici u Knjižnici Medveščak moći će se saznati sve o svojim građanskim pravima te kako se uključiti u odlučivanje o svome gradu.

Pozivamo sve zainteresirane da se ujedine u šetanju, zapravo čitanju, jednog dijela Zagreba! Posebno potičemo parove unuka i njihovih roditelja ili djedova i baka da se prijave.

Priključite se 3. i 4. siječnja jednoj sasvim osobitoj šetnji te kroz jednu sasvim ozbiljnu radionicu donesite svoju novogodišnju odluku o drugačijem gradu.

Za više informacija i prijave za radionicu slati na uoloft@gmail.com