Sisački (ru)let

Predstavljanje knjige 01.12.2022. | četvrtak Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića Početak događanja: 19.30 sati Željko Maljevac
„Sisački (ru)let” je druga samostalna knjiga Željka Maljevca. Krajem 2019. godine Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture izdala mu je roman „Rođen u incestu” koji je ostvario za regionalne prilike odličnu čitanost i prodaju, i dobio dobre književne kritike. U prosincu 2019. izašla mu je koautorska slikovnica Gordana Sedmak Jednačak – Željko Maljevac „Dvije pahuljice-Lori i Dori”. Hrvatski memorijalno – dokumentacijski centar Domovinskog rata iz Zagreba je 2010. godine izdao knjigu Željko Maljevac – Marjan Gašljević „Zapisi s Banovine”, koju je uredio ravnatelj Centra dr.sc. Ante Nazor, koja je doživjela više izdanja.
Željko Maljevac je sisački novinar koji je trenutno treći puta glavni i odgovorni urednik „Novog sisačkog tjednika”, jedinih lokalnih i regionalnih novina, koji tu dužnost obnaša zadnjih šest i pol godina. Bio je dopisnik Hrvatske izvještajne novinske agencije (HINA-e) iz Siska i Sisačko-moslavačke županije od srpnja 1990. do ožujka 2011. godine, za vrijeme Domovinskog rata bio je ratni reporter i zamjenik glavnog i odgovornog urednika „Hrvatskog bojovnika”, lista Operativne grupe Hrvatske vojske za Sisak i Baniju.