Skupna izložba

Izložba 13.03.2023. - 07.04.2023. Knjižnica Savski gaj Irena Gapkovska, Vesna Brezović, Mira Marković Mikoć, Vladimir Bašić Šoto
Irena Gapkovska akademska je slikarica iz Makedonije. Diplomirala je 1995.g na akademiji likovnih umjetnosti Sv. Ćirila i Metoda u Skoplju gdje je osnovala neprofitnu, nevladinu udrugu u okviru koje djeluje i podučava polaznike svog likovnog NGO studija. 2003.g specijalizira i usavršava bizantsko fresko slikarstvo te bizantsku ikonografiju. Sudjelovala je na brojnim izložbama u Makedoniji i inozemstvu. Trenutno živi i radi u Perpignanu, Francuska.

Vesna Brezović odgojiteljica je predškolske djece od nedavno u mirovini. Slika od kada zna za sebe, a ponekad zapiše i pokoji stih. Živi u DugojResi.

M. Mira Marković Mikoć karlovačka je slikarica i poetesa, Rođena je 23.12.1945. godine. Za vrijeme školovanja, isticala se u likovnom i pjesničkom umjetničkom izražaju. Likovno je aktivna od 60tih godina. Kao slikarica, počinje stvarati u tehnici suhog pastela, a kasnije isključivo u tehnikma akrila i ulja na platnu. Kao motiv ponajprije bira pejzaž.. Sudjeluje na brojnim grupnim izložbama i likovnim kolonijama u regiji, a priređuje i brojne samostalne izložbe u zemlji i inozemstvu. Piše poeziju, a pjesme su joj objavljene u brojnim zbornicima. Živi i radi u Karlovcu.
(…) Mira Marković Mikoć stvaralac je visoke izvođačke i likovne kulture. Ekspresija joj odgovara zato što je to dinamičan i promjenjiv proces. Ona ne podražava prirodu. Pejzaž transponira onako kako osjeća. Okreće se svojoj vlastitoj neobuzdanosti i nekonvencionalnosti. Kod slikanja pejzaža želi doprijeti do izvorne kompleksnosti prirode i spoznati njezinu slojevitost. Čitav umjetnički opus autorice, istraživački je proces. Traži sintezu između svog duhovnog stanja i prirode koja je okružuje.” (Risto M. Antunović, akademski grafičar)

Vladimir Bašić-Šoto rođen je 1953. u Postojni, Slovenija. Diplomirao je 1981. g. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu , smjer slikarstvo u klasi prof. R.Goldonija i prof. N. Reisera. Sudjelovao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu te na internacionalinim umjetničkim kolonijama. Živi i radi u Dugoj Resi. 

Galerija