Slikosat: Čudo od cvijeta

Radionica 24.06.2022. | petak Knjižnica Dubec Početak događanja: 11:00
Kiparica o radionici
Književnost voli cvijeće: od minucioznog opisa stvarnog cvijeta na proplanku ili u vazi do izmaštanog mističnog cvijeta vječne mladosti koji raste  na kraju svijeta ili divovskog cvijeta mesoždera... Cvijet je oduvijek bio objekt divljenja i začudnosti ili okidač za maštu. Upravo na tom tragu na radionici "Čudo od cvijeta" poigrat ćemo se oblicima i bojama cvijeća, s polazištem u promatranju stvarnosti, a s ishodištem u razigranoj fantastici.

Radionicu će voditi kiparica Hana Lukas Midžić, 1980. rođena u Splitu.1998. Hana završava jezičnu gimnaziju i Školu likovih umjetnosti u Splitu, smjer Kiparski dizajner. 2002. diplomira kiparstvo na ALU u klasi prof. Šime Vulasa. Provodi studijski semestar na Indiana University of Pennsylvania, Sculpture Department pod mentorstvom dr. Jamesa Nestora. Po završetku studija postaje član HDLU-a, a 2005. član HZSU-a. Izlaže na skupnim i samostalnim izložbama, objavljuje autorske slikovnice za djecu, izvodi ih u formi interactive story-tellinga i sudjeluje u raznovrsnim interdisciplinarnim projektima.
Slikosat je likovna radionica koja se provodi u sklopu programa 65 plus, a ovom prilikom napravit ćemo međugeneracijsko druženje u sklopu manifestacije "Dani Dupca".