Smirenja drhtaja

Radionica 11.06.2021. - Knjižnica Augusta Cesarca, Ravnice Početak događanja: 11 sati Nikolina Butorac
Kroz ovaj rad i ciklus radionica pokušala bih, zajedno sa zainteresiranim korisnicima gradskih knjižnica, akumulirati stavove, iznijeti strahove i nelagode uslijed stresa stvorenog potresom. Tekstove koje bismo dobili zapisali bismo na papir ili ih ugravirali na predmete koji su pali ili se oštetili tijekom potresa.

Uzimamo jednostavan, svakodnevan predmet, koji je mogao pasti tijekom podrhtavanja, npr. tanjur, žlicu, čašu, te im upisujemo sasvim novo značenje, pretvarajući ih u mjesto izraza bunta i frustracije. Radionica je namijenjena svim generacijama.

Sadržaj radionice: Prvi dio - upoznavanje polaznika s voditeljicom te jedni s drugima, stvaranje crteža zatvorenim očima, igra glagola; pokušavamo samo glagolima u infinitivu opisati što nam se točno dešavalo za vrijeme oba potresa, formiranje i pisanje teksta, prenošenje teksta ili crteža na predmet.

Sakupljeni materijal - predmete, crteže, tekstove - koristit ću kao umjetnički materijal u izložbi u Galeriji Prozori u Knjižnici S. S. Kranjčevića (Zapoljska 1).