Snaga daha

Predavanje 14.05.2024. | utorak Knjižnica Novi Zagreb Početak događanja: 18:00 Odjel za odrasle Berislav Popović; Blaženka Sečkar
Zašto je dah snažan i moćan alat?

Naučimo li se služiti dahom, naučili smo se i nositi s vlastitim mislima i emocijama! Kada smo pod stresom, um je opterećen brigama, a dah težak. Kada smo sretni, dah je dugačak i opušten, disati je lagano. Međutim, vrijedi i obrnuti mehanizam! Svjesnom promjenom ritma daha, automatski utječemo na misli i osjećaje. Postajemo gospodari naših misli i emocija i (konačno) uzimamo vlastiti život u svoje ruke.

Ljudi ne koriste puni kapacitet pluća, a većinu toksina možemo izbaciti upravo kroz dah. Od iznimne je važnosti za naše fizičko zdravlje i kvalitetu našeg života proširiti kapacitet pluća koji koristimo i naučiti tehnike disanja.

Uvodno predavanje Snaga daha vodit će Berislav Popović i Blaženka Sečkar. To je uvodni program u Artofliving radionicu 1. dio na kojoj se uči tehnika disanja Sudarshan Kriya. Za uvodno predavanje Snaga daha nisu potrebne nikakve pripreme ili predznanja. Međutim, predavanje je iskustveno što znači da će sudionici naučiti nekoliko tehnika disanja koje kasnije mogu prakticirati sami.
 
Program: predavanje, tehnike disanja, iskustvo meditacije

O predavačima:

Berislav Popović diplomirani je ekonomist. Cijeli se život bavio trgovinom te upravljao vlastitim poduzećem. Trenutno je u mirovini. Ponosni je djed male unučice s kojom provodi vrijeme u igri i zajedničkom učenju.

Blaženka Sečkar prakticira program Umijeća življenja već 18 godina. Matematičarka je po struci, a osim što je predavala matematiku i statistiku na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa vodila je financije u neprofitnom sektoru. Trenutno radi kao samostalna konzultantica za EU fondove i financijski management. Meditaciju smatra najboljom pripremom za aktivnost, a tehnike disanja pomažu joj da se riješi stresa nakupljenog zbog dinamičnog i izazovnog posla.

Program je organiziran u okviru Projekta 65 plus koji sufinancira Grad Zagreb.