Snježana Radetić: Privilegija leta

Predstavljanje knjige 16.12.2022. | petak Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 20:00 Snježana Radetić
Predstavljanje novoizašle zbirke pjesama Snježane Radetić: Privilegija leta u izdanju nakladničke kuće Biakova iz Zagreba. Knjigu će predstaviti: Darija Žilić, književnica i urednica, Tanja Radović, spisateljica, Snježana Radetić, autorica, Zorka Jekić, književnica i urednica nakladničke kuće Biakova i Dea Curić, grafička urednica.
 
Poezija izrasla kroz propitivanja o vlastitom biću, potragama, padovima i letovima, o dosezima ljubavi. Urednica zbirke, književnica Darija Žilić, određuje ju kao poeziju „o biću žene koja se posve otvara, daje svoju utrobu, svoje srce čitateljima“. Nadahnuta grafička oprema Dee Curić oslikava poetiku zbirke.
 
O autorici:
Snježana Radetić rođena je 30. lipnja 1964. u Puli. Nakon osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja u Poreču upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer jugoslavistike i dodiplomski studij bibliotekarstva. Po završetku studija od 1990. radi kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti u porečkoj srednjoj školi. Nakon gotovo tri desetljeća kreativne nadahnutosti srednjoškolcima od 2017. vodi ustanovu u kulturi i cjeloživotnom obrazovanju. Obostrano formiranje i dijeljenje koje je razvijala s učenicima nastavlja u svojim stihovima u vjeri da književnost otvara put do drugog ljudskog bića i nudi prostor za razumijevanje sebe. Pjesme su joj objavljene u časopisu Dometi i na književnim internetskim portalima Čovjek-časopis i Astronaut. Živi i radi u Poreču.
  
Sponzor: Damjanić

Pogledajte fotografije s predstavljanja.