Sonja Reljanović: Reciklažni andante

Izložba 01.10.2020. - 21.10.2020. Knjižnica Sesvete Početak događanja: Otvorenje izložbe 5. listopada u 19 sati Galerija Oblok
S. Reljanović
 
Oduvijek volim papir. Pohađajući sesije umjetničke knjige umjetnice knjige Irene Frantal otvorio mi se novi svijet, nova dimenzija papira. Kako je Irena rekla: „Kreni i vidjet ćeš kuda će te istraživanje odvesti.“ – tako je i bilo. Tijekom rada s papirom na reciklažnom odlagalištu, naišla sam na predivne stare note, tj. notni papir. Uzela sam ih i pristupila im kao oslikanom papiru s lijepim rasterom nota. Razmišljajući, režući i lijepeći papir, mašta se pokrenula. Ova izložba je prvenstveno prikaz istraživanja i igre s papirom i prostorom knjige.
Sonja Reljanović, umjetnica
 
SONJA RELJANOVIĆ rođena je u Zagrebu 1967. godine. Završila je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, slikarski odjel. Imala je više samostalnih izložbi akvarela, krede, crteža olovkom i slike na svili. Bavi se i ilustracijom. Dva puta je izlagala u Galeriji Oblok: 2007. na izložbi „Zov anđela“ sudjelovala je sa slikama na svili u suradnji s keramičarkom Natašom Kabalin te 2011. s izložbom „Zapisi iz megalopolisa – Singapur i Hong Kong“ u tehnici krede. Godine 2015. pohađala je dvomjesečnu sesiju umjetničke knjige kod umjetnice knjige Irene Frantal. Radi i živi s obitelji u Zagrebu.

Molimo posjetitelje da se za razgledavanje izložbe najave dan ranije na broj telefona Knjižnice Sesvete (01/2002064) ili na e-mail adresu Galerije Oblok (galerija.oblok@kgz.hr).  

Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.