Sri(je)dom knjige

Tribina 19.02.2020. | srijeda Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 18:00 Ksenija Kušec
Gošća nove književne tribine je Ksenija Kušec, arhitektica, saksofonistica i spisateljica. Na tribini ćemo je ugostiti u ulozi književnice za koju kažu da „zna kako se život pretvara u priču“.
 
Kušec je majstorica pisane riječi, njena su književna djela zrcalni prikaz realnog života i njeni likovi ne podliježu često nametnutom teroru sreće sadašnjosti i prikaza savršenog života prema van. Kako to kaže sama autorica o svojim knjigama „One su moja slika svijeta, ili su, slike mog svijeta.“
 
Na tribini će autorica otkriti kako se iz svijeta arhitekture i glazbe otisnula  u svijet književnosti i što ju je potaknulo na književno stvaralaštvo. Ispričat će nam o svojim književnim počecima i što je po njoj najveća prepreka za ulazak u svijet ozbiljne književnosti te kako doći  pod lupu izdavača, a onda (in)direktno i do šireg čitateljstva.
 
Također, autorica će nam otkriti koja je razlika između pisanja za djecu i mlade u odnosu na štivo za odrasle, kao i što je njezin izvor inspiracije.
Razgovarat će se i o tome što za autoricu znači pisanje, o daljnjim planovima za pisanje te njenim čitalačkim navikama.
 
Tribinu je osmislila i moderirat će je Ivona Bačelić Grgić, suradnica Knjižnice, pasionirana čitateljica, putopiskinja i blogerica.
 
O spisateljici:
Ksenija Kušec rođena je 1965., u Zagrebu. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (Odsjek za duhače-saksofon). Objavila je do sada: "Priče iz Sunčeva sustava" (Profil, 2010.), "Janko i stroj za vrijeme" (HDKDM, 2013.), "Reci mi sve" (CeKaPe, 2013.), "Sobe" (CeKaPe, 2014.), "Prozirna Lili" (Evenio, 2015.), "Nije moglo bolje" (Hena-com, 2016.)., Opća opasnost (2019.).

Fotogaleriju pogledajte ovdje.