Stari zanati, stari običaji...

Izložba 27.12.2022. - 22.01.2023. Knjižnica Sesvete Galerija Obločec
Izložba likovnih radova djece polaznika DV Sesvete nastala je u radu odgojne skupine s integriranim etno dramskim programom "Lastavice", pod vodstvom odgojiteljica Natalije Malić, Marije Srakec i Marije Grgić.

"U našoj skupini cijelu pedagošku godinu živjeli smo projekt : Stari zanati, stari običaji...
Djeci smo, u suradnji s našim predivnim roditeljima, omogućili brojna iskustva, od izleta u etno selo Kumrovec, prikupljanja raznih starih predmeta i alata do boravka roditelja u skupini. Od neprocjenjive su vrijednosti za djecu ta neposredna iskustva kroz koja su djeca učila, vježbala različite vještine, te izgrađivala vrijednosti kao što su, čuvanje tradicije i kulture te razumijevanje i poštivanje ljudskog rada.
Poticanje razvoja kreativnosti i stvaralaštva, jedna je od važnih zadaća u radu s djecom predškolske dobi i ima snažan utjecaj na cjeloviti razvoj djeteta. Tijekom našeg projekta u spletu brojnih aktivnosti, iskustava i doživljaja, nastali su i mnogi predivni dječji uratci. Jedan mali dio prikazujemo na ovoj izložbi. Nadamo se da ćete uživati u razgledavanju, baš kao što smo uživali i mi u stvaranju.
Zahvaljujemo se djelatnicima knjižnice Sesvete što su nam omogućili da ovo blago naših Lastavica otputuje do svih vas koji ćete s radošću razgledati našu izložbu."
Natalija Malić, odgojitelj savjetnik
Marija Srakec, odgojitelj savjetnik
Marija Grgić, odgojitelj