Stih, mašta, osjećaj - pjesnička radionica pod vodstvom Sanje Baković

Projekt 15.03.2024. - 12.04.2024. Knjižnica Savica Početak događanja: 17:30 Mjesni odbor Trnjanska Savica Sanja Baković
U sklopu „Žaruljice kulture na Savici" u petak 15. ožujka u 17:30 u Mjesnom odboru Trnjanska Savica počinje ciklus od četiriju istraživačkih radionica poezije za odrasle Stih, mašta, osjećaj, koji vodi pjesnikinja Sanja Baković.

Radionice se održavaju petkom: 15. i 22. ožujka te 5. i 12. travnja od 17:30 do 19 sati u Mjesnom odboru Trnjanska Savica, Vladimira Ruždjaka 21.

Broj mjesta je ograničen, prijave za cijeli ciklus primaju se na: knjiznica.savica@kgz.hr.

Radionice Stih, mašta, osjećaj bavit će se istraživanjem književnog, preciznije, pjesničkog teksta i njegovim utjecajem na emocije čitatelja te na proces koji se događa na razini grupne dinamike.

U prvom dijelu svake radionice čitat će se izabrani pjesnički tekst i obrađivati u kontekstu djelovanja na emocije polaznika. U drugom dijelu radionice sami će polaznici - na temelju pročitane pjesme, kao i na temelju proživljenih emocija i asocijacija koje su se pojavile u emocionalnom polju - pisati svoj tekst. Druženje će zaokružiti čitanje nastalih radova i razgovor o njima.

Sanja Baković pokrenula je projekt „Odvalimo se poezijom“ s ciljem povećanja vidljivosti poezije u javnom prostoru te u više navrata organizirala i vodila pjesničke tribine, a u Bolu na Braču 2017. godine pokrenula zajedno s Centrom za kulturu pjesnički festival također pod imenom „Odvalimo se poezijom“. Voditeljica je pjesničke tribine „Poezija u drugom filmu“ koja se održava u organizaciji Centra za knjigu u zagrebačkom Kinoteka Baru kao i književne tribine „Kul u gradu“ koja se održava u zagrebačkoj knjižari Ljevak. Objavila je dvije zbirke poezije: „Plovna mjesta“ (poezija, 2016.), „Autobus za Trnavu“ (poezija, 2020.).

Projekt „Žaruljica kulture na Savici“ sufinancira Grad Zagreb kroz program „Kultura i umjetnost u zajednici“, a provode ga Žaruljica - udruga za promicanje odgojne i obrazovne djelatnosti i KGZ - Knjižnica Savica uz podršku Mjesni Odbor Trnjanska Savica Zagreb.