StiviArt

Izložba 09.03.2023. - 23.03.2023. Knjižnica Marije Jurić Zagorke Početak događanja: 18:00
Zaklada zajednički put, kao domaćin i osnivač likovne radionice pod nazivom StiviArt, pruža stručnu i logističku podršku grupi od 10-ak autora koji se predstavljaju svojim umjetničkim radovima ostvarenim pod stručnim vodstvom majstora Matić Stiva. Misija Zaklade Zajednički put je pružati kontinuiranu i stručnu podršku svim sudionicima koji se zalažu za unaprjeđenje statusa i kvalitete života starijih osoba u Zagrebu i Hrvatskoj.
 
Grupa StiviArt predstavlja se zagrebačkoj publici sa 10-ak izabranih radova. Izložbeni postav odaje uobičajenu heterogenost suvremene vizualne scene, kako po izboru medija tako i prema narativu i specifičnosti izraza koji svojim karakterom određuje svakog pojedinog autora.

Bez stvaralaštva i kreativnosti, naš svijet, jednostavno bi bio monotono mjesto za život, jer kreativni pojedinci upravo su ona karika koja je potrebna da nam se uljepša svakodnevica. Oni nas motiviraju, uveseljavaju i intrigiraju svojim raznovrsnim kreacijama koje prolaze kroz faze promišljanja, skiciranja, prepravljanja te naposljetku realizacije finalnog produkta koji plijeni pažnju promatrača. Umjetnici u svoje kreacije ulažu vlastito srce i dušu, a redovito je riječ upravo o onim nadarenim pojedincima koji posjeduju izuzetnu sposobnost da dožive, interpretiraju i sveobuhvatnije izraze vlastite emocije.

Izlažu: Ana Kolar, Danica Karažinec, Olga Mička, Rajna Skala, Renata Mihalek, Stiv Matić, Vesna Korman, Vesna Kovačević, Vesna Marinović i Zdenka Krivka.