Što mami i tati treba? - uvod u majčinstvo, uvod u tatinu perspektivu i partnerske odnose

Predavanje 25.11.2022. | petak Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića Početak događanja: 17 sati Dječji odjel
Samosvjesni start – ciklus pričaonica za roditelje beba od prvog dana do prvog rođendana

U sklopu predavanja tematizirat će se roditeljstvo, potrebe roditelja i promjene koje proživljavaju u svom odnosu nakon rođenja bebe. Premda su jedno drugome najbolja potencijalna podrška, partneri se često udaljavaju osjećajući nerazumijevanje i /ili nesnalaženje u novoj ulozi, kao i preplavljenost emocijama i očekivanjima od sebe i drugih. Kako bi doista mogli krenuti zajedno na ovo uzbudljivo obiteljsko putovanje, važno je promisliti o svemu iz više perspektiva i probuditi zajedništvo kao oslonac u neprospavanjim noćima, danima kada ništa ne polazi za rukom, kućanskim obvezama, njezi i brizi oko bebe i umornim večerima u kojima se umjesto svađa pronalazi nova povezanost i razumijevanje.

Predavanje će održati sociologinja Ivana Habuš Kraljević.

Predavanje je dio ciklusa predavanja za roditelje koja se provode u suradnji s centrom za roditelje Klubko. Predavanja su dio programa „Klupko podrške – da bi roditelji bili dobro“.

Ivana Habuš Kraljević profesorica je sociologije i hrvatske kulture. Voditeljica je Centra za roditelje Klubko, autorica i urednica Klubkovih blogova pa tako i Klubkovog knjiškog kluba na Instagramu. Ivana je aktivna članica Familylaba Hrvatska i edukantica realitetne terapije. Koautorica je Klubkovih edukacija za roditelje i stručnjake s psihologinjom Barbarom Perasović Cigrovski.

Foto:freepik.com