Što obitelj treba? Prehrana i hranjenje beba

Predavanje 26.05.2023. | petak Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića Početak događanja: 10:00 Dječji odjel
freepik.com
Samosvjesni start – ciklus pričaonica za roditelje beba od prvog dana do prvog rođendana

Hrana, prehrana i hranjenje beba ne igra ulogu samo u fizičkom rastu i razvoju djeteta. Koliko god je to važno, ne treba zanemariti i ostale mnogobrojne uloge.  Hranjenje igra važnu ulogu u izgradnji obiteljskih rituala i međusobnog povezivanja. Roditelji dobivaju prilike za učenje opuštanja i popuštanja, za postavljanje granica, za preispitivanje vlastitog odnosa prema hrani. Djeca dobivaju prilike za učenje o sebi i svojim preferencijama, o svijetu, o svojim roditeljima, prilike za igru, istraživanje, uživanje i savladavanje novih vještina.

Na pričaonici ćemo saslušati Vaša pitanja i dileme oko hranjenja beba i djece, primjerice: Treba li beba na početku dohrane sjediti u krilu ili na stolici? Trebam li prvo dati voćnu ili povrtnu kašicu? Što je bolje – davanje komadića hrane ili kašica? Što kada je beba izbirljiva u jelu i/ili odbija nadohranu?

Želja nam je da zajedno pretresemo sva pitanja i pomognemo Vam u pronalaženju odgovora koji je najbolji za Vas i Vaše dijete. A lakše je doći do odgovora kada razmijenimo iskustva s drugim roditeljima i kada osim fizičkog aspekta, uzmemo u obzir i sve drugo što čini hranu, prehranu i hranjenje.  

Pričaonicu vodi psihologinja Barbara Perasović Cigrovski, voditeljica Centra Klubko.

Predavanje je dio ciklusa predavanja za roditelje koja se provode u suradnji s centrom za roditelje Klubko. Predavanja su dio programa „Klupko podrške – da bi roditelji bili dobro“.

Prijave nam šaljite mailom: knjiznica.s.s.kranjcevica@kgz.hr