Strašno dobar vukodlak

Izložba 16.05.2022. - 06.06.2022. Knjižnica Voltino Čitaonica
Facebook stranica Slikovnica - prozor u svijet
Dubravka Kolanović je ilustratorica dječjih slikovnica i knjiga, rođena u Zagrebu 1973. godine. Završila je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti te Savannah College of Art u Kanzasu, SAD. Od tada je ilustrirala preko dvije stotine slikovnica, a brojne je i napisala. Koristi se tehnikom akvarela i pastele, a njene ilustracije stvaraju atmosferu nježnosti i topline po kojima je poznata i prepoznata u cijelom svijetu. Njene slikovnice prevedene su na 15 - ak jezika. Dobitnica je prestižnih nagrada Ovca u kutiji i Grigor Vitez, te brojnih internacionalnih nagrada. Njeno dugogodišnje sudjelovanje u  projektima očuvanja okoliša i životinja neiscrpan su izvor inspiracije za životinjske likove, ali i njena poruka malim čitateljima o važnosti očuvanja svijeta oko nas.
Živi u Zadru sa suprugom i troje djece.

Strašno dobar vukodlak topla je priča o prijateljstvu i odabiru prijateljskog stava prema drugima i o dobrim stvarima koje iz tog stave proizlaze.

''Nitko sam po sebi nije strašan, pa čak ni Vukodlak. Naši postupci mogu biti strašni ako nisu dobri, a u svakom se krije i nešto dobro. To dobro treba prepoznati i potaknuti.'' – kaže Dubravka Kolanović.

Više informacija možete pročitati na poveznici nominiranih za nagradu Hans Christian Andersen 2020. godine.