Studij u inozemstvu - akademske destinacije

Predavanje 26.09.2022. | ponedjeljak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18:00 Multimedijalna dvorana i platforma Zoom
Photo by Jaeyoung Geoffrey Kang on Unsplash

Predavanja o mogućnostima studiranja na vrhunskim sveučilištima u inozemstvu održat će Filip Cirkvenčić, obrazovni savjetnik za visoko obrazovanje u inozemstvu iz obrazovne agencije Integral Edukacijski Programi - IntegralEdu u prostoru knjižnice i preko platforme Zoom. Predavanja su namijenjena učenicima srednjih škola i njihovim roditeljima.

Poveznica na platformu Zoom: https://tinyurl.com/2a3anajp

Meeting ID: 853 2263 5191
Passcode: 887252


Budući da se prijave na inozemna sveučilišta otvaraju već početkom listopada, maturanti imaju priliku pripremiti prijavnu dokumentaciju vrlo rano kako bi se kasnije mogli posvetiti državnoj maturi. Obrazovna agencija Integral Edukacijski Programi u suradnji s Knjižnicom Augusta Cesarca organizira predavanje o mogućnostima studiranja na vrhunskim sveučilištima u inozemstvu. Tijekom predavanja sudionici će se upoznati s načinima financiranja studija, školarinama, uvjetima upisa, rokovima i potrebnim dokumentima za samu prijavu.
 
Sveučilišta u inozemstvu nude odličan spoj teorijskog znanja i praktičnih projekata kako bi studenti stekli potrebno iskustvo za tržište rada. Jedan od razloga odabira studija u inozemstvu je i velik broj zanimljivih studijskih programa koje ne izvode hrvatska sveučilišta poput Leisure and Event Management, Film and Televison Studies, Creative Media and Game Technologies, Artificial Intelligence, Human Resource Studies i mnogi drugi.
 
Zanimljive informacije:
•  Zemlje s najviše studija na engleskom jeziku:  Velika Britanija, Irska, Nizozemska, Belgija, Austrija, Italija i Švedska.
•  Učenici i studenti iz Hrvatske na sveučilištima u Eruopskoj Uniji plaćaju jednak iznos školarine kao i lokalno stanovništvo.
•  Prijave na studij u inozemstvu su u potpunosti digitalne.
•  Na inozemnim sveučilišta učenici mogu dobiti povratni odgovor već za 4 tjedna.
•  Studenti mogu raditi studentski posao bez radnih dozvola i tako rasteretiti budžet.
 
Dodatne informacije nalaze se na mrežnim stranicama IntegralEdu: https://www.integraledu.hr/studiranje-u-inozemstvu