Stvorene smo za nebo

Predstavljanje knjige 14.05.2024. | utorak Knjižnica Medveščak Početak događanja: 17 sati Odjel za odrasle, Trg žrtava fašizma 7 Tea Perović
Sretna si supruga i majka četiriju djevojčica. Okružena dragim ljudima, uživaš u ispijanju kave, šetnjama, igranju sa svojom djecom... Ponekad te nešto izbaci iz takta ili se porječkaš s osobom koju voliš, no na kraju dana legneš sretna u svoj krevet.

A sljedećeg jutra otkriješ da imaš rak.

Što ćeš učiniti? Hoće li te obuzeti tuga zbog vlastite nesreće? Panika što će biti s tvojom djecom ako tako rano ostanu bez tebe? Tjeskoba i strah od smrti? Ljutnja na cijeli svijet? Ljutnja na Boga? Tei Perović, majci i supruzi, kolumnistici i profesorici, dogodilo se upravo to. Nakon dijagnoze smrtonosne bolesti, Tea započinje pisati ovu knjigu. U njoj svojim malenim kćerima govori sve što im nije imala prilike reći, a nama čitateljima pokazuje kako pronaći smisao u patnji. Knjiga Stvorene smo za nebo dirljivo je svjedočanstvo vjere, ljubavi i neizmjerne brige jedne majke za svoje kćeri kojima u oporuku ostavlja ono najvrjednije: duboku svijest da smo svi stvoreni za nebo.

Anja Mihanović o ljepoti ove knjige: "Ovo je priča koja može postati svačija".

Po stilu pisanja i slaganju rečenica ovo je toliko obična priča da može postati svačija. No njezin je sadržaj tako uzvišen zato što nije riječ o teoriji, već o proživljenu životu, životu u kojem se mnogi mogu pronaći.
Ona nije osuda nekome tko je zalutao, tko je pred bračnom rastavom, tko se bori u vrtlogu grijeha i s njegovim posljedicama.
Ona je tihi zov i nada da se sve može promijeniti jednim padom na koljena i jednim predanjem u noći kada se sve urušava.
(punu recenziju Anje Mihanović pročitajte ovdje: https://www.salesiana.hr/salesiana/pise-anja-mihanovic-ljepota-ove-knjige-spasava-svijet).

Tea Perović rođena je 1984. godine u Supetru, a odrasla je u Bolu na Braču. Supruga je i majka, profesorica njemačkog jezika i fonetike i kolumnistica. Nakon dijagnoze raka, započinje pisati i svjedočiti svoju vjeru u mnogim emisijama. "Stvorene smo za nebo" u izdanju njena je prva knjiga.

Pozivamo vas na predavanje o svjedočanstvu, suočavanju i prihvaćanju, bilo života, bilo smrti.

Na predstavljanju ćete imati priliku vidjeti i radove udruge CERZE poklon s pričom (https://www.facebook.com/poklonspricom/).