Sunce, Mesec i te drobne zvezdice

Radionica 19.05.2023. | petak Knjižnica Vladimira Nazora Početak događanja: 17:00 Čitaonica i Galerija VN Koraljka Kovač Dugandžić
Likovna radionica pod vodstvom izv. prof. art. Koraljke Kovač Dugandžić odvija se u sklopu šestog programskog ciklusa Hrvatske mitske baštine u (ranome) srednjem vijeku koji Knjižnica Vladimira Nazora u suradnji s Maticom hrvatskom održava već šestu godinu zaredom, ovaj puta na astralne teme.
 
Likovna radionica bit će rađena u tehnici kolaža, a polaznici će imati na raspolaganju pripremljene oslikane papire od kojih će moći izraditi svoje plejade zvijezda, nebeski svod te koristeći maštu i boje, krenuti na svoje nebesko putovanje. Oblici će se izrađivati dvostrano i na kraju doraditi u crtaćim tehnikama.  
 
Prijave za radionicu na br.tel: 01/3703-414 ili na e-mail: knjiznica.vladimira.nazora@kgz.hr
 
O voditeljici:
Koraljka Kovač Dugandžić rođena je 17. srpnja 1971. u Zagrebu. Završila je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, Odsjek slikarstvo. 1991. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, Pedagoški odsjek, smjer slikarstvo. Diplomirala je u klasi profesora Zlatka Kesera. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1998. Bavila se animiranim filmom i ilustracijom. Bila je članica grupe Daklelososi i udruge Punkt. Do sada je imala 67 samostalnih i 86 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjelovala je na više kolonija, projekata i rezidencija. Organizirala je likovne radionice za djecu i odrasle. Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu i Likovne nagrade HDLU za najbolju izložbu u 2020. godini – za izložbu „Unutrašnji prostori“, Muzej za umjetnost i obrt, Zagreb. Osmislila je 44 autorske koncepcije kroz projekte, izložbe, suradnje za studente Dizajna tekstila. Trenutno radi na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.