Susret s književnicom Brankom Primorac na Dan zaljubljenih

Susret 14.02.2024. - 15.02.2024. Dječja knjižnica ''M2'' Početak događanja: 12:00
U Dječjoj knjižnici "M2" ugostit ćemo spisateljicu, novinarku i urednicu te fotografkinju Branku Primorac. 

Cijeli je radni vijek novinarke i urednice provela u zagrebačkim dnevniku Večernji list, ali je pisala i za druge novine. Piše od djetinjstva, još u četvrtom osnovne škole objavila je novinarski tekst u dječjem časopisu Radost. Prvi književne radovi (priče) tiskani su joj u časopisu za mlade Tina (1972-73) pod djevojačkim imenom Branka Matić.
Godine 1992. izlazi joj prvi roman za djecu Mama, pazi pas!, a nekoliko mjeseci kasnije i njezin najpopularniji roman Maturalac, (koji je upravo doživio svoje prvo inozemno izdanje na španjolskom jeziku kod izdavača KATELANI 2000 iz Barcelone), koji 1993. godine osvaja Nagradu „Mato Lovrak“ za najbolji roman za mladež. Danas je taj roman u lektiri za sedmi razred osnovne škole, kao i roman Ljubavni slučaj mačka Joje za peti razred. Romanom „Zvonka Zmaj i Tri kavalira“ (Nagrada Anto Gardaš za 2012.) svrstana je na Časnu listu IBBY-ja za 2014.
 
Poziv organizatora vodi je na Svjetski kongres IBBY-a u Meksiko na dodjelu priznanja zajedno s brojnim književnicima i ilustratorima iz cijeloga svijeta. Godine 2017. za roman za mladež „Moj brat živi u kompjutoru“ dobiva dvije nagrade - Nagradu SFERA, popularnog SFeraKona, omiljena među ljubiteljima znanstvene fantastike i poslije dvadeset i tri godine drugi put Nagradu Mato Lovrak za najbolji roman za djecu objavljen 2016. godine.
 
Knjiga "Moj brat" već ima drugo izdanje što je uvijek veliki doživljaj za pisca, posebno zato jer taj novi naslov nije školska lektira.
Piše za djecu i mlade i za odrasle, priče, romane, priče za laku noć, dramske igre za radio. Članica je Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog novinarskog društva i Društva pisaca za djecu i mlade.

Susretu će prisustvovati učenici 7.b razreda OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga.