Svijet iz mene

Izložba 07.11.2022. - 07.12.2022. Knjižnica Prečko Tomislav Jedinak
Širom otvorenih očiju zastao je na trenutak Tomislav Jedinak u ovom današnjem svijetu senzacija, kaosa, krika, potresa, pandemije i prijepora... te svojim talentom i tankoćutnošću duše prepoznao bitno, interesantno i zadivljujuće u sebi.
Takva začudnost i promišljenost morala je imati svoj tijek i iznijeti rezultate... Pred nama je niz razigranih slikarskih platna ispunjenih bogatim unutarnjim svijetom sa svim svojim dihotomijama: konstrukcijom i dekonstrukcijom, figuracijom i defiguracijom, linijom i krugom, sintezom naizgled kontradiktornih motiva i simbola, suglasja i rasapa, smirujućim plavetnilom i crvenožutim krikom, nebojom obogaćenom paletom razvedene i razigrane maštovitosti i nehinjene, istinske ekspresivnosti.
Sugestivan, stvaralački nemiran, ponesen bogatim i zaigranim izražajnim ambicijama oslobađa i pročišćuje vlastiti unutarnji svijet te svakako afirmira osobno intimno saznanje da je njegova upitnost tek mali korak ka poimanju likovnosti i nadasve umjetnosti kao rasvjetljujuće i oslobođajuće, a ovo je tek njegovo prvo uspješno razotkrivanje i izlaganje platna, misli, ideja, kolorita, konstrukcija, vizija, ambicija i stremljenja.

Sretno mu!
J. Raukar-Landsky, prof.


Tomislav Jedinak mladi je Zagrepčanin, 1985. godište, koji u svoje slobodno vrijeme, nakon profesionalnog bavljenja egzaktnim brojevima i knjigovodstvenim računima, uranja u svijet u sebi i zadivljujućom lakoćom, koloritom, figuracijama te ostalim likovnim elementima konstruira začudno bogatstvo svog likovnog izričaja.

Detaljnije pogledajte na: tom_jedinak_art