Tajanstveni svijet geološke prošlosti

Predavanje 01.02.2023. | srijeda Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić Početak događanja: 9.30 sati Dječji odjel
Za učenike trećih razreda OŠ Borovje održat će se predavanje i radionica na temu Tajanstveni svijet geološke prošlosti. Nakon kratke prezentacije učenici će razgledavati prave fosile iz Prirodoslovnog muzeja u Zagrebu nakon čega slijede poučni zadatci i igre.

Predavanje i radionicu će voditi muzejska savjetnica pedagog za geologiju Renata Brezinščak iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

Renata Brezinščak završila je Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, smjer geologija i paleontologija. Kao stipendistica British Councila u Londonu i Oesterreichisches  KulturZentrum-a u Beču stručno se usavršavala u muzejskoj edukaciji. Zaposlena je u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u Zagrebu gdje osmišljava, organizira i vodi razne programe i aktivnosti za muzejske posjetitelje. Radi na programima predstavljanja muzeja, njegove djelatnosti, građe i izložbi. Surađuje s brojnim obrazovnim i kulturnim ustanovama te medijima na popularizaciji muzeja i geološke struke kroz likovne i istraživačke radionice, predavanja, izložbe za djecu i mlade. Autorica je nekoliko samostalnih izložbi, publikacija i slikovnica te interaktivnog, multimedijalnog CD-ROM-a, promidžbenih pedagoških materijala, muzejskih memorablija itd. Članica je Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog geološkog društva, Udruge za zaštitu geološke baštine, Međunarodne muzejske organizacije (ICOM) te članice Panels of Experts pri European Federation of Geologists. Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade Klub prvih pisaca.