Tihe obale Kalifornije i Oregona

Izložba 01.07.2024. - 31.07.2024. Knjižnica Voltino

Iz fotoobjektiva Zadranina Pavla Tomasa, koji posljednjih godina živi u Vancouveru, stiže nam nova inspirativna ljetna zbirka fotografija. Potkraj prošle godine priredio je izložbu Vancouver rainforest i dočarao nam mistiku kišne šume koja okružuje najveći grad u zapadnoj Kanadi.  

Fotografije, na kojima je zabilježio nestvarnu ljepotu kanadskih krajolika, bile su izložene u Knjižnici Voltino i Knjižnici Vladimira Nazora u Zagrebu te u Knjižnici „Aleksandar Stipčević“ - Arbanasi u Zadru.


Za vruće srpanjske dane predstavlja nam prigodnu putopisnu izložbu - Tihe obale Kalifornije i Oregona. Izbor je to fotografija nastalih prošlo ljeto na putovanju po Zapadnoj obali SAD-a, uz obalu Tihog oceana koja povezuje te dvije savezne države. Road trip dugačak tisuću kilometara započeo je u San Franciscu i završio u Portlandu, najvećim dijelom po čuvenoj kalifornijskoj magistrali Route One.

Pogled na prekrasne i smrtonosne plaže, uspavane gradiće nastale u davno završenom deliriju zlatne groznice, zalasci sunca, mostovi, visoka stabla, impresivne boje.... zovu da pogledate ovu izložbu fotografija i upoznate slavnu Zapadnu obalu.